blog ilköğretimde kullanılabilir bir araçdır.

27 Nisan 2010

Blog Nedir?

Günlükler, bireysel olarak veya grup tarafından oluşturulan metin, resim, ses dosyası ve bağlantılar içeren web siteleridir. Günlükler daha çok kendini tanıtma ve görüşlerini ifade etmek amacıyla kullanılan siteler olarak ortaya çıkmaktadır. 
Bugün Internet'te birçok günlük çeşidi bulunmasına rağmen, bunlardan çoğu kişisel ve gazetelerin kullandıkları araçlardır. Bunun yanında web günlüklerinin eğitimde kullanımı artmaktadır.
Bir blog açıp yazı yazmak  için önce bir ana konu seçilmelidir. Ana konuların yanı sıra popüler konulara da değinebilirsiniz. Blog yazarken ilk zamanlarda çok fazla okunmadığını düşünerek sıkılabilir yada vazgeçme teşebbüslerinde bulunabilirsiniz. Ama yazılarınızı blogunuza eklerken aklınızda olması gereken öncelikle kendiniz için yazmak, yani yazdıklarınız sizindir ve her zaman orada olacaklar, yazdıklarınız hiç bir zaman kaybolmaz.


Arama motorlarında üst sıralarda olmakta blogun çok okunmasını sağlayabilir. Fakat istenilen okuyucu kitlesine bu yolla ulaşmak mümkün olmayabilir. Öncelikle blogunuzu arkadaşlarınız ile paylaşın. İçerik için zaman harcayın. Arzu edilen, ihtiyaç duyulan içerikler geliştirin.